Over mij

Mijn naam is José Heijkamp, ritueelbegeleider bij ‘Voor alles is een tijd’. Deze bedrijfsnaam heb ik gekozen omdat ik dit terug zie in de seizoenen van de natuur maar ook in de seizoenen van een mensenleven.

 

Bewust stilstaan bij momenten van vreugde en verdriet, bij ontvangen en loslaten, heb ik ervaren als waardevol en helpend. Daarom wil ik u graag ondersteunen bij het inhoud geven van een passende afscheidsviering of ceremonie.

 

Bij Het Moment in Amersfoort heb ik de post hbo-opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’ gevolgd. Ik heb respect voor uw levensovertuiging, religie, afkomst en culturele achtergrond. Ik werk volledig onafhankelijk van verzekeraars.

 

 

 

Voor iemand die bijna haar hele leven gebreid heeft, staan deze dekens symbool voor het geven van warmte en aandacht. Door haar inzet kwamen de dekens terecht bij kinderen in tehuizen, in landen waar de winters vaak extreem koud zijn. Tijdens haar afscheidsviering was een van deze dekens over de kist gedrapeerd. Een aandenken aan de persoonlijke manier waarop zij vorm gaf aan de zorg voor anderen.

Wat kan ik voor u betekenen?

 

Alles heeft zijn tijd

Voor alles wat er gebeurt is er een uur,
een tijd voor alles wat er is onder de hemel.
Er is een tijd om te baren
en een tijd om te sterven.
Er is een tijd om te huilen
en een tijd om te lachen,
een tijd om te rouwen
en een tijd om te dansen.

 

Fragment uit Prediker 3